Το Πειρατικό κίνημα εδραιώνεται στην Γερμανία και όχι μόνο.

www.tips-fb.com | Posted in , , , , , | Posted on 2:48 μ.μ.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, το Κόμμα Πειρατών της Γερμανίας εξασφάλισε την είσοδό του σε τοπικό κοινοβούλιο αποσπώντας ποσοστό 7,8% με 608,957 ψήφους και 20 έδρες. Μετά το Βερολίνο, το  Saarland και το Schleswig-Holstein, σειρά είχε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας, με 18 εκ.κατοίκους περίπου. Στις πανεθνικές εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεπεράσουν το 13%, δείχνοντας το δρόμο και στα υπόλοιπα Πειρατικά κόμματα ανά την Ευρώπη (και όχι μόνο).
Η είδηση πέρασε στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ, που αρκέστηκαν σε απλή αναφορά των ποσοστών και αναλώθηκαν στην πτώση της Μέρκελ. Γιατί άραγε;
Γιατί το πειρατικό κίνημα, που έχει διεθνή χαρακτήρα, και στηρίζεται στην εδραίωση της διαφάνειας και την συνεργασία στα κοινά προβλήματα των λαών, αποτελεί ένα σοβαρό κίνδυνο προς τις κατεστημένες πολιτικές εξουσίες,πρακτικές και συμφέροντα, που προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση της συμμετοχικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.Η διάδοση του νέου, ανατρεπτικού αλλά απόλυτα δημοκρατικού ιδεώδους των πειρατών,τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα,δεν θα παρεμποδιστεί από τα ΜΜΕ που υπηρετούν ένα παρωχημένο σύστημα ελέγχου και καθοδήγησης των πολιτών.
Η εσκεμμένη αποσιώπηση της επιτυχίας του Γερμανικού Πειρατικού Κόμματος,από τα τοπικά ΜΜΕ, πώς μπορεί να αποκωδικοποιηθεί;
Οι Έλληνες Πειρατές δεν βιάζονται.Περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσουν τα ελληνικά ΜΜΕ σε ένα ακόμη βήμα του Πειρατικού κινήματος, να δουν αν άλλαξε κάτι κι αν αντιλαμβάνονται την ουσία της συμμετοχικής άμεσης δημοκρατίας. 
Στην Ελλάδα στις εκλογές της 6ης Μαΐου το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απέσπασε ποσοστό 0.51% με 32487 ψήφους μέσα σε τρεις μόλις μήνες από την ίδρυση του έχοντας στο πλευρό του κατά κύριο λόγο ενεργούς πολίτες που ψήφισαν συνειδητά και όχι ευκαιριακούς ψηφοφόρους.
 
 
 
Οι Πειρατές έρχονται από παντού!
back to top