Η Δημοκρατία στο απόσπασμα.....

www.tips-fb.com | Posted in , , , , , | Posted on 7:07 π.μ.


Ενώ η κρίση καλπάζει χωρίς ανάσχεση, πλέον όλοι οι «κακορίζικοι», οι οποίοι προέβλεπαν τα χειρότερα, δυστυχώς δικαιώνονται ακόμη και στις «μαντείες» τις οποίες οι περισσότεροι θεωρούσαν ακραίες...

Ναι, τώρα επιβεβαιώνεται ότι ο Παπανδρέου συγκροτημένα και με σχέδιο μας πήγε στο ΔΝΤ, χωρίς καν να εξετάσει ή να αναζητήσει άλλες πιθανές λύσεις.

Το Ανεμογκάστρι το έγραφε ήδη από τις 17 Φεβρουαρίου, όταν ακόμη δεν υπήρχε καν ανοιχτή συζήτηση γι' αυτό το θέμα. Όταν όλοι πίστευαν ότι ο «Γιώργος» απλώς εκβιάζει τους Ευρωπαίους για να πάρει βοήθεια με καλύτερους όρους. Τώρα το επιβεβαιώνει ο Σαχινίδης, ο υφυπουργός του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είπε ξεκάθαρα αυτές τις μέρες σε συνέντευξή του:

«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ».


Τώρα, λοιπόν, ύστερα από τον επιλεγμένο από την κυβέρνηση «μονόδρομο» της διπλής και σκληρής επιτροπείας της χώρας, η οποία θα αναλάβει να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πιστωτών της και όχι του λαού της, πρέπει να διασφαλιστεί, κυρίως, ότι και οι Έλληνες θα είναι καλά παιδιά, τα οποία θα αποδεχτούν χωρίς σοβαρά προσκόμματα το ανελέητο ξεπούλημα και την κοινωνική – αν όχι και εθνική – διάλυση.

Βασική προϋπόθεση είναι η υποβάθμιση, έως ακύρωσης, του κοινοβουλίου. Αυτό το έργο έχει αναλάβει και εκτελεί σε δόσεις ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου καλυπτόμενος πίσω από την πλήρη σιωπή των επίσημων ΜΜΕ, τα οποία απέκρυψαν την ουσία του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος της Παρασκευής, με το οποίο ο υπουργός Οικονομίας σφετερίστηκε αρμοδιότητες και εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μια δεύτερη προϋπόθεση είναι η περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων με κορυφαίο αυτό της απεργίας. Επ’ αυτού φροντίζουν σε αγαστή σύμπνοια πολλοί και διάφοροι:

* Αρθρογράφοι οι οποίοι φλερτάρουν με την ιδέα όχι μόνο του περιορισμού των συλλαλητηρίων, αλλά και με αυτήν της αναστολής ισχύος κάποιων άρθρων του συντάγματος, παραπέμποντας ευθέως στις θεωρητικές κατασκευές κάποιων διεθνών αρθρογράφων, οι οποίοι ψάχνουν το υπόδειγμα της διαχείρισης της χώρας στις πιο εξευτελιστικές μορφές προτεκτοράτων της πρόσφατης Ιστορίας.

* Κάποιοι «επαναστάτες» της πυρκαγιάς, για τους οποίους η ανθρώπινη ζωή είναι αναλώσιμη και άνευ αξίας. Ο τραγικός θάνατος των εργαζομένων της Marfin ύστερα από τον δολοφονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος στη Σταδίου ίσως είναι η χειρότερη προβοκάτσια της μεταπολίτευσης. Με ανυπολόγιστες συνέπειες στον τρόπο με τον οποίο θα εκδηλώνεται στο μέλλον η λαϊκή διαμαρτυρία.

* Η συνεχής προπαγάνδα των ΜΜΕ, η οποία φτάνει έως του σημείου, με τη χρήση επιχειρημάτων που επαναφέρουν από το παράθυρο την εποχή του αντικομμουνισμού των δωσιλόγων, να χρεώνει πότε τον ΣΥΡΙΖΑ και πότε το ΚΚΕ με διαθέσεις... ανατροπής του συστήματος ή αμφισβήτησης της νομιμότητας, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κουρελιάζουν και τη Βουλή και το ίδιο το σύνταγμα επωφελούμενοι από τη συνένοχη σιωπή των ΜΜΕ.

Πνίγουν κάθε διαφορετική φωνή

Την ίδια ώρα συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, τα οποία μας προϊδεάζουν όχι μόνο για το ενδεχόμενο μιας πολιτικής σκλήρυνσης, αλλά και για την οργανωμένη επιδίωξη των εκπροσώπων του εγχώριου πλούτου να ελέγξουν την πολιτική ζωή. Έτσι μπορούμε προχείρως να σημειώσουμε, πέραν των προηγουμένων:

1. Έπειτα από τη θρασύτατη προβολή του Βγενόπουλου από το συγκρότημα Αλαφούζου ως... Μεσσία, που προαλείφεται ως αυτός που θα σώσει τη χώρα από ένα συλλήβδην διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, χθες ήταν η σειρά του προέδρου του ΣΕΒ. Ενός ανθρώπου ο οποίος εκπροσωπεί τον βιομηχανικό κόσμο, με τρίτη σερί θητεία, χωρίς να διαθέτει ο ίδιος μια δική του σημαντική επιχείρηση.

Παρουσία λοιπόν του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος τον άκουσε σιωπηλός και χωρίς καμιά αντίδραση, ο Δ. Δασκαλόπουλος απεφάνθη ότι όλα τα κόμματα έχουν ξοφλήσει διότι είναι «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της μεταπολίτευσης». Εξέφρασε με τον τρόπο αυτόν τη διάθεση της οικονομικής σφαίρας να κυριαρχήσει επί της πολιτικής ή απλώς να την παρακάμψει. Κι απάντηση δεν πήρε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Ερώτημα: Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, συμφερόντων Μπόμπολα, ο οποίος μόλις χθες ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου του ΣΕΒ, συμφωνεί με τη διαπίστωση του προέδρου του; Τον εκφράζει; Και δεύτερον: Εκφράζει η θέση Δασκαλόπουλου το αφεντικό του Καλλιτσάντση, τον Γεώργιο Μπόμπολα; Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε...


2. Τις τελευταίες μέρες πολλά ιστολόγια, τα οποία έχουν «κινηματικό» ή, με κάποιον τρόπο, «αριστερό» χαρακτήρα, τα οποία προφανώς κάποιους ενοχλούν, ξαφνικά τίθενται εκτός λειτουργίας και εξαφανίζονται – χθεσινό παράδειγμα το Μη Προνομιούχος.

3. Εκτός από το ΚΚΕ, η Ακροδεξιά φαίνεται ότι έχει βάλει κι άλλους στο στόχαστρό της. Παραθέτω χωρίς άλλα σχόλια τη χθεσινή καταγγελία του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη:

«Ο Καρατζαφέρης, αφού υποχρεώθηκε, την ώρα της κρίσης, να αποκαλυφθεί ως ενεργούμενο του ΔΝΤ και των αφεντικών του, για να προβοκάρει τις λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον της έλευσης του Ερντογάν στην Αθήνα – για την οποία ο ίδιος ποιεί την νήσσα – μίλησε για «επεισόδια» που πρόκειται να συμβούν.

Και για να τρομάξει ο λαός ότι όντως κινδυνεύουν να γίνουν επεισόδια, έπρεπε να μπει σε ενέργεια και ο έτερος φασιστικός βραχίονας, ο Στόχος, ο οποίος καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή την ίδια ώρα και ακριβώς δίπλα με τη μεγάλη συγκέντρωση που έχουν καλέσει 15 οργανώσεις, κινήσεις και συλλογικότητες στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αφού πρώτα απέτυχαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης διά του Μπεγλίτη να ακυρωθεί η μεγάλη συγκέντρωση του Άρδην και της Ρήξης τη Δευτέρα 10 Μαΐου, έχει τεθεί από την Ασφάλεια, την ΕΥΠ και τα ποικίλα πρακτορεία σε ενέργεια όλος ο φασιστικός και προβοκατόρικος μηχανισμός για να εμποδιστεί η εκδήλωση του φρονήματος του ελληνικού λαού απέναντι στην επίσκεψη του ανεπιθύμητου Ερντογάν.

Όμως, όπως έλαβαν την κατάλληλη απάντηση τη Δευτέρα 10 Μαΐου από το πλήθος που κατέκλυσε το Χίλτον, θα λάβουν και τώρα την απάντηση που τους αρμόζει. Σύντομα δε θα υπάρξει ανακοίνωση από το σύνολο των οργανωτών της μεγάλης εκδήλωσης της 14ης Μαΐου».


Ποιων συλλογικοτήτων την κινητοποίηση επιχειρούν οι φασίστες να ακυρώσουν; Ιδού η λίστα με αλφαβητική σειρά: Άρδην, ΑΣΚΕ, Δημοκρατικό Κοινό των Κούρδων - Αντιπροσωπεία Ελλάδας, ΔΗΚΚΙ, Ένωση για τη Διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Κίνηση Πολιτών για την Κύπρο, Οικολογείν, Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, Ρήξη, ΣΑΚ, ΣΕΥΑΕΚ, Σύλλογοι Ποντίων Αττικής, Χριστιανική Δημοκρατία.

Εκφράζουν τον Πρόεδρο;

Τέλος, μια φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη σύσκεψη των Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη υπ’ αυτόν τη Δευτέρα, προκάλεσε εύλογη απορία όχι τόσο για την όποια στόχευση του ίδιου του Κάρολου Παπούλια όσο για την «ερμηνεία» της φράσης του από την Καθημερινή στο πρωτοσέλιδο σημείωμά της την επόμενη μέρα, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η Δημοκρατία και το κόστος». Η εφημερίδα που προβάλλει σταθερά τον Βγενόπουλο ως πολιτικό Μεσσία έγραψε:

«"Οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για την τέλεση παράνομων πράξεων. Η ελευθερία της διαμαρτυρίας καθενός σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα της ζωής, της ελευθερίας και της εργασίας του άλλου. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος τώρα". Τα λόγια αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πρέπει να οδηγήσουν στην άμεση λήψη πρακτικών μέτρων που θα περιφρουρήσουν την ζωή, την ελευθερία, την απρόσκοπτη εργασία στην Αθήνα κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες, καθώς και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Τα κόμματα που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και δικαιούνται να θεσπίζουν τους κανόνες της Δημοκρατίας. Ένα τμήμα της Αριστεράς έχει επιλέξει το μονοπάτι της παραφροσύνης, αμφισβητώντας το Σύνταγμα και τους νόμους. Αν το επιτρέψουμε, το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο για τη Δημοκρατία και τη χώρα συνολικά».


Αλήθεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφωνεί με την ερμηνεία των λόγων του; Ή μήπως είναι άσκοπο να αναζητηθεί η απάντηση;

ΠΗΓΗ: http://anemogastri.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html


back to top