«Η δημοκρατία επιτάσσει την αλλαγή του τυποκτόνου νόμου»

www.tips-fb.com | Posted in , , , , , , , , , | Posted on 1:32 μ.μ."Πρώτα από όλα να σας ευχηθούμε καλή Σαρακοστή. Αν και για κάποιους συναδέλφους το τριήμερο δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έμπλεξαν σε περιπέτειες με μηνύσεις, δικαστήρια και αυτόφωρα. Σωστά καταλάβατε μιλάμε για το θέμα που προέκυψε με την μήνυση του Γ.Ψαρρά, συνεργάτη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, κατά του Σωκράτη Γκιόλια, τον οποίο ...
εμπλέκουν με το blog «τρωκτικό». Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, ούτε θα ασχοληθούμε με το ποιος έχει δίκιο, άδικο και γιατί.

Αυτό όμως που αφορά όλους μας, δημοσιογράφους αλλά κυρίως τους πολίτες, είναι ο άδικος, αντισυνταγματικός νόμος που επιτρέπει στις αρχές να εισβάλλουν στο σπίτι του οποιουδήποτε ακόμη και για αδικήματα πλημμελούς χαρακτήρα. Νομοθεσία που δεν αρμόζει σε ένα Ευρωπαϊκό σοβαρό κράτος το οποίο θέλει να λέει ότι προστατεύει την ελευθερία του λόγου, τον πολίτη και βεβαίως τον δημοσιογράφο. Είναι το λιγότερο αδιανόητο –και βεβαίως χρήζει της άμεσης εξέτασή του από τον αρμόδιο υπουργό – να μπουκάρουν οι αρχές ξημερώματα στο σπίτι σου, μπροστά στην οικογένειά σου και τα παιδιά σου, να σε τραβολογούν με χειροπέδες και να ξηλώνουν όλους τους υπολογιστές σου, επειδή κάποιος σε μήνυσε για πλημμέλημα. Ακόμη και αν αυτός ο άνθρωπος έχει δίκιο υπάρχουν τα τακτικά δικαστήρια, όπου ο καθένας μπορεί να λύσει τις διαφορές του. Βεβαίως δεν φταίει ο εγκαλών στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά η νομοθεσία που επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις.Ήρθε η ώρα ο κύριος Καστανίδης, ο υπουργός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ονομάζεται πλέον το υπουργείο δικαιοσύνης, να λάβει μέτρα προστασίας των πολιτών, να αλλάξει τον νόμο και τις διαδικασίες που καθιστούν τα πλημμελήματα, ιδιώνυμο για τους δημοσιογράφους. Διότι κύριε υπουργέ δεν τραυματίζεται απλά το ιερό άσυλο μιας οικογένειας, ούτε η προσωπικότητα ενός δημοσιογράφου με αυτές τις μεθόδους, αλλά δέχεται πλήγμα η δημοκρατία και οι αρχές της. Γίνεται διάτρητη η αξιοπιστία ενός συστήματος και φυσικά δίδεται η αφορμή στον καθένα από εμάς να χρησιμοποιήσει αυτό τον παρωχημένο νόμο εις βάρος του οποιουδήποτε με τον οποίο έχουμε διαφορές."

http://www.star.gr/
back to top